Elke dag is anders

Als Service Engineer bij Kenz Crane Services vlieg je de hele wereld over om storingen op te lossen en onderhoudswerk te doen aan offshore kranen. “Er zijn allerlei technische disciplines verwerkt in een kraan: mechanische techniek, elektrotechniek, hydrauliek en het besturingsysteem. Dat maakt het werk als Service Engineer erg leuk en divers”, vertelt één van de jongens.

De afdeling Services valt onder de Kenz Figee Group, een bekende naam in de olie & gas en windindustrie. Kenz Cranes levert nieuwbouw offshore kranen en ander equipment zoals gangways;  vanuit Services wordt de installatie, in werking stellen en onderhoud gedaan en lost men storingen op. Maar naast het onderhoud aan eigen kranen, levert Kenz ook service op kranen van andere leveranciers. Vaak wordt er een team van Service Engineers naar een klus gestuurd. Met kleine klussen komt het wel eens voor dat een Service Engineer alleen op pad gaat, maar niet voordat er een gedegen training is gegeven.

Buitenland

“Ik werk nu ruim drie jaar bij Kenz Crane Services. Inmiddels heb ik veel gezien van de wereld en het is fijn om steeds weer in een andere omgeving aan het werk te zijn”, aldus Peter. “Ik vind het helemaal niet erg om veel van huis te zijn. Op klus vliegt de week namelijk voorbij, vooral als je met leuke collega's aan het werk bent. dan maakt het niet uit dat we soms 12 uur op een dag maken. Meestal ben ik zo rond de drie weken op klus en dan weer een week thuis. Als ik niet op klus ben, ben ik ook echt vrij. Het is heerlijk om niet elke dag in dezelfde file te staan, in dezelfde omgeving te werken, met dezelfde mensen en elke dag hetzelfde werk te moeten doen. Elke dag is anders en dat geeft een bepaalde vrijheid.”

Je maakt wat mee

“Ik heb een aantal weken in Kameroen gezeten op een raffinaderij. Daar moesten we onderhoud doen aan een kraan die op een jetty stond (een betonnen pier). Door slijtage was de binnenkant van de jetty hol en dat was het huis geworden van een familie apen. Er liepen allemaal apen rond op de kraan en op de schepen die op dat moment in de haven lagen. Zo maak je nog eens wat mee tijdens je werk! Ook ben ik een keer met een privéjet naar een klus gevlogen. Er was een storing op een boot, die op dat moment in Congo lag. Helaas was de eerstvolgende vlucht naar Congo pas drie dagen later. De klant wilde daar niet op wachten, dus stuurden ze een privéjet. Dat is denk ik een van de gaafste dingen die ik heb meegemaakt!”

Veel leren

“Ik kan denk ik nog heel veel leren bij Kenz! Tot nu toe heb ik heel veel van hydrauliek geleerd en ik volg momenteel een cursus PLC. Inmiddels heb ik mijn 1e cursus programmeren gehad en ik wil me daar graag verder in ontwikkelen. Je krijgt hier niet alleen een theoretische cursus, maar kunt het gelijk in de praktijk toepassen, door bijvoorbeeld met een collega mee te lopen.”