Intensieve samenwerking

Frank werkt als project engineer bij DCE. Dit engineeringsbureau ontwerpt alle kranen voor de Kenz Figee Group, maar levert ook engineeringswerk aan externe partijen. “Als project engineer beheer en coördineer ik het hele engineeringsproces van A tot Z. Ik ben zowel het interne aanspreekpunt als het primaire contact van de klant”, zegt Frank.

“Een klant levert een groot aantal specificaties aan waar de kraan uiteindelijk aan moet voldoen. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat het product uiteindelijk voldoet aan de gestelde eisen, binnen een bepaalde tijd en budget.”

Kranen in de voortuin

“Vanuit ons kantoor hebben we een goed uitzicht op de werf waar de kranen getest worden en onze ontwerpen tot leven komen. Onze ontwerpen worden eigenlijk gebouwd in de voortuin”, legt Frank uit. “Omdat je als engineer met je neus bovenop de productie staat, gaat het werk verder dan een stapel papier.”

Teamwerk

“De intensieve samenwerking met collega’s uit andere disciplines maakt mijn werk heel divers en het is ook interessant om van elkaar te leren. Een kraan is een complex stuk techniek. Mechanisch, elektrotechnisch en hydraulisch. En vergeet de software voor de besturing niet. We werken daarom altijd in teams op een project en dus niet op onze eigen eilandjes. We werken samen aan een project en zorgen er samen voor dat een project met succes de deur uitgaat. Daar gaat het uiteindelijk om.”

Opleiding en praktijk

“Je krijgt hier alle mogelijkheden om goed te worden in de discipline die jou het beste ligt. Heb je een hbo- of TU-opleiding, dan maak je je de kennis snel eigen in de praktijk en via opleidingen. Zo raak je meer en meer vertrouwd met hightech-kraantechniek. En het is prachtig om te zien dat ‘jouw’ kraan hier direct op de werf wordt gebouwd. Je blijft daardoor van begin tot einde betrokken bij een heel mooi product.”