Ontwerpen komen tot leven

De engineeringsafdeling ontwerpt alle kranen voor de Kenz Figee Group, maar levert ook engineeringswerk aan externe partijen. “Als design engineer reken ik de kranen helemaal door. Het zijn hele complexe berekeningen”, aldus één van de engineers. “Een kraan bestaat uit heel veel verschillende componenten en een kleine verandering kan een hele grote invloed hebben op het ontwerp. De berekeningen moeten snel, nauwkeurig en volgens de norm. Dat maakt het een dynamisch bedrijf, ook in rekenwerk.”

 

JE ONTWERP KOMT TOT LEVEN

“In het beginstadium bestaat een project met name uit lijntjes en cirkels, pijltjes en curves en gaandeweg gaat het steeds meer op een kraan lijken. Wij leveren een ontwerp in de vorm van een pak papier aan en in de werkplaats komt ons ontwerp tot leven. Dat is natuurlijk veel spannender dan dat de kraan bijvoorbeeld in China wordt gemaakt. Dan hoor en zie je er namelijk nooit meer wat van.”

EIGEN MENING TELT

“Kenz Figee is een platte en open organisatie. Je stapt hier makkelijk op iemand af en iedereen is altijd bereid om een ander te helpen. We voelen ons absoluut niet persoonlijk aangevallen als we een keer niet dezelfde mening delen”, legt de engineer uit. “Door kritisch te blijven en te sparren met elkaar komen we immers tot een oplossing. Het gaat uiteindelijk om het afleveren van een goed product. Er is heel veel mogelijk binnen deze organisatie. Als je vindt dat een proces effectiever of efficiënter kan, krijg je vaak de mogelijkheid om het zelf uit te werken. Maak een plan, start een projectgroep en je krijgt de tijd en budget om het uit te voeren. Dat maak je niet vaak mee in bedrijven".